Baas van de snelweg – Olof van Joolen, Lex Goumare

In opdracht van weekblad Autovisie coördineerde Uitgeverij Siemes de realisatie van “Baas van de snelweg – Politie Porsches ’62-’96”

Baas van de snelweg

Over het boek:

Begin jaren zestig gebeurt er bij de Rijkspolitie iets ongekends. Terwijl veel agenten nog op de fiets hun werk moeten doen en het Nederland van de wederopbouw elk dubbeltje moet omdraaien, weet een jonge luitenant twaalf Porsches bij de minister van Justitie los te praten. Het is het begin van de meest legendarisch politie-eenheid ooit: de Algemene Verkeersdienst. Bij het grote publiek beter bekend als de Porsche-groep. Autovisie vertelt voor het eerst het verhaal van de Rijkspolitie-Porsches. Dankzij de mannen van toen en veel uniek, nog nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal rijdt u mee in de  356’s en later 911’s die dik dertig jaar lang de baas op onze snelwegen waren.

Over de auteurs:

Lex Goumare:
Sinds hij als zesjarig jongetje meemaakte hoe zijn vader door een Porsche langs de kant werd gezet is  Goumare gek van AVD.  De liefde gaat zover dat hij inmiddels een originele ex-Rijkspolitie Porsche 911 in de garage heeft staan en bijna al zijn vrije tijd steekt in de site rijkspolitie.info. Deze pagina is de voorkant van het AVD-archief dat Goumare al een paar jaar onder zijn hoede heeft nadat de politie het afstootte.

Olof van Joolen:
Is politie- en justitieverslaggever van De Telegraaf en vast medewerker van Autovisie. Maar vooral een groot auto- en autosportliefhebber met een voorkeur voor Le Mans en alles uit Italië. Hoewel er een Alfa Romeo Giulia Super in de familie is, nam Van Joolen het vertellen van dit bijzondere Porsche-verhaal met veel plezier op zich.

Baas van de snelweg is exclusief te koop in de webshop van Autovisie.

 

Voeg toe!
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • NuJIJ
 • Reddit
 • RSS

Tags: , , , , , , , , , ,